Lira lite puttboll?

Jag sålde ett bord på blocket i veckan, han som hämtade det spanade in min volleyboll i hallen och frågade ifall jag spelar. Nej, men har. Frågade ifall jag vill börja spela igen. Typ (JAAA SAKNAR HJÄRTA). Mailar info, han spelar. Inte i vilket lag som helst, ett korpenlag.
Jag älskar sporten, så otroligt vacker och sjukt kul. Får gåshud bara av att kolla när andra spelar. Saknar ihjäl mig, känner på min boll nästan varje dag.
Men jag är en tävligsmänniska. Ända ut i fingerspetsarna, vill vara bäst, vinnavinnavinna.. Korpenlaget har inga träningar utan spelar bara matcher. Jag är diciplinerad när det gäller träning.
Mina benhinnor är inte bra just nu, inte bra alls om jag ska vara ärlig. Vaknade typ en gång i timmen inatt av senadrag under fötterna. Fråga mig inte hur det hänger ihop men på något vänster gör det faktiskt det.
Dåliga benhinnor->senadrag under fötterna.
Hoppa omkring på hallgolv är inte det ultimata då.
Så nu funderar jag på om jag ska ta tag i karriären igen på allvar. Eller följa och spela korpenmatch. Hmmm


googlar recept.

Inspirationen för matlagning är lika med noll, blir fiskgratäng. Hur gör man fiskgratäng? Googlar som tusan och hittar miljoners varianter, men jag vill ju ha mammas:(
Så, då tar man till knepet. Knepet i form av en vän, världens bästa kock, oscarKP. 

josephine | säger (22:33):
imorn blire fiskgratäng och potatismos (;
Oscar säger (22:33):
GÖÖÖTT MOOOS!
Ska laga en fiskgratäng till dig som är så god att du vet inte vart du ska ta vägen
josephine | säger (22:34):
ååh men säg ba receptet, ja ha googlat
Oscar säger (22:36):
Måste få gå lös på hötorgshallen för att hitta insperationen till min galet goda fiskgratäng som inte finns ännu men den är godast i världen!
josephine | säger (22:37):
hahahah gullet
 


Kung, jagvet!
Vågar dock inte säga att jag planerat att använda lätt creme fraishe. Ska va äkta smör å fetaste grädden, fråga kocken.


27/9

Goddagens!
Detta är en sån där rolig dag när alla trafikljus slår om till rött precis när jag kommer, och ändå helt super. Tryckte en morot efter jobbet och begav mig till fridisss, grymt. Skåpet var upptaget, sen toan, sen järnhästen och sen försökte en brudjävel sno min tidning. Dessutom var gummibanden upptagna. Båda två. Först av två olika personer, sen av en som tydligen tyckte att han behövde båda. Aktiv vila, jägarställning tills jag tillslut fick ett. Fan vad arg jag var, jävla egoist..

Nu städar jag och gör en handlarlista, ska bunkra matlådor för annars blir det micrad blodpudding till lunch. Inte för att det är dåligt (åt det idag, angenämt) utan för att man inte står sig så bra.

Har förresten tre tävlingar/överenskommelser med mig själv.
1. Inget godis eller dyligt fram till jul. Glass är tillåtet två gånger i månaden
2. Ingen shopping fram till nästa lön
3. Säga något bra till mig själv varje dag.

Jag kan inte bestämma mig vilken som är svårast, shoppingen, det kliar i fingrarna redan nu, jag har glass i frysen som bara ropar Hej ät mig. Eller trean, dagens komplimang.. "Tjaa, jag har iallafall välrakade ben".



Herman är (var) rätt stark.

Josses fetgräddiga misslyckande.

Hela jag var bara big no no på gymma idag, omotiverad nanting. Det är dessa dagar jag blir lite extra stolt när jag krigar till gymmet ändå. Blev förtio min järnhäst och situps, sen höll jag på hungra ihjäl. Handlade för en aaasgod fredagsmiddag:
Kantareller Vitlök Chili Basilika Ruccola Färsk fullkornspasta Parmesanost Grädde

Hur kan man misslyckas med dessa saker? Joo, vet ni, man köper grädde med 4%fett. Smakar fy och fan, hela pastasåsen blev ett skämt. Det blev mer



URSCH!!!!!


Veckorna flyger fram.

Är påväg till gymmet, alltså skämta inte hur sugen jag är! Jag skulle vilja ha en riktig genomkörare, en sån som gör att man blir lämmen till tänderna. GAAH NU KÖR VI, fast vid närmare eftertanke blir bara kondis idag. Adios.

Onsdagkväll.

Var och gav blod imorse och blev tillsagd att inte träna idag och givetvis så måste jag göra tvärtom. Bara för att visa att jag kan.

Började dagen med en promenad. Sen så hann jag med en tvåtimmars nere i gymmet, varav en av timmarna på järnhästen. Sen nu på kvällskvisten ville Anna att jag skulle haka på yoga och varför inte. Iochmed att jag inte riktigt visste vägen och laddade på framförhållningen så hann jag även med en halvtimmes mycket snabb gång/extremt långsam löpning på band.

Nu sitter jag här med lite lätt huvudvärk, en skål vanlijyoghurt+pauluns müsli och mango.

Återuppståndelse

NU har jag äntligen tagit mig tid till att skriva lite. När har man inte tid med det tänkte jag för några månader sen, men nu har det visat sig att tiden har fått fötter och jag har sällan en lugn stund.

Lite tips som jag har snappat upp:

Icas billiga vecka. Helt underbart. Jag köpte 1,5kg köttfärs för 60 spänn! Och nej jag skiter i om ena kossan kommer från Irland och den andra från danmark. Kött som kött.

Sen har jag och min vän gjort ett sensationellt köp idag. Vi har länge varit på jakt efter en soffa som skulle passa i vårat allt för stora vardagsrum, och igår fick vi en uppenbarelse på självaste blocket.

En soffa i mörkt mörkt mörkt brunt. Storlek - Gigant
Det visade sig att denna "billiga" soffa kostade 15 000 ny. Vad fick vi köpa den för?

1500 ! ! !

Helt sjukt. anledningen till priset var att det fanns en liten rispa i en av dynorna. men vad gör det när man precis fått världena myssoffa.
Kom och provsitt eller provligg den som vill :)

Måste ge lite cred till jossan med som skriver massa skoj som jag kan vila ögonen på.

NU ska jag återvända till böckerna.. kl 22.13.....

En hemsk upplevelse. Del ett och aldrig mer.



Solna centrum, bara det är skrämmande. Rättssal, otrevlig receptionist. Jättevänligt vittnesstöd, visade bild på rättssalen, redan då insåg jag att jag var tvungen förbereda mig på vad som komma skall. Juryn framför, åklagare till höger och åtalad till vänster. Publik bakom. Josse i mitten, två mikrofoner och en videokamera. Jag som inte ens kan läsa högt för pappa utan att rodna. I väntan så pluggade jag in svaret på frågorna jag antog skulle komma, för utan manus i en sån situation är jag körd. Klumpen i magen växer, händerna blir kallare. Kissar.

Vittnesmål Josephine Andersson kallas till rättssalen..

Juryn ser vänlig ut, den åtalades vänner ser inte alls så skräckinjagande ut, nästan lite mesiga, jag går förbi, blickar i ryggen, klump i bröstet också. Huvudet grötar. Rodnar så mycket så ansiktet brinner.

Sätter mig, får frågan om jag varit vittne förut och nej (tack gode gud). Säg efter domaren. Mitt namn är Josephine Andersson. Lovar och svär. Inte ljuga, tillägga eller bortse blablabla.. Rösten hänger sig. Huvudet likaså och en så enkel sak som att repetera redan sagda ord blir till en konst. Ordet över till åklagaren. Frågar helt fel fråga, inget inmemorerat svar och hjärnstillestånd, hjärtklappning ett faktum.
jag.kan.inte.spontanprata.inför.folk.

Ställer ännu en fråga och jag är lite osäker på hur det var, säger även så "Men till polisen i telefon så sa du att du var säker" Ja men det var 1. över telefon och 2.ganska nära inpå själva rånet, har hunnit fundera både till och från och på det ena och andra sen dess.
Ordet över till advokaten. Avståndsbedömning (fan jag glömde ta med mig ögonmått och synvinkel, kunde väl bett mig kolla igenom verktygslådan innan). Mummlar någonting ohörbart och upprepar någonting helt oväsentligt. Nästa fråga, samma som åklagaren och jag är fortfarande inte hundra (som jag redan sagt typ tre gånger).
Domaren. Har jag haft några kostnader? Nej, men jag missade en jobbdag. Det är en kostnad, jaha, rodnar igen. Reser mig och har hela den åtalades fanclub bakom mig, ångrar att jag tog tajta jeans. Rodnar.
Går ut, blodet försvinner, huvudvärk, tårarna trillar nästannästan när spänningen släpper.
Dom fem värsta minuterna i mitt liv. Två timmars nervös väntan i väntan på dessa jobbiga fem. Nästa gång, OM det blir aktuellt någon annan gång (pepparpeppar) så betalar jag gladeligen tvåtusen för förräderi mot staten istället för att utsätta mig för detta. Kan inte vara hälsosamt alls.

Bak till ruta ett

Av mina tre första punkter på "att göra"listan så blev endast en struken på morgonen, en kommer snart och den tredje på onsdag. Fick ett tvåtimmars äventyr i regnet. Nu sitter jag och dricker kaffe och rensar i tidningshögen. Sparar recept, tips och tricks. Slänger resten. Det är en annan punkt, jag sölar inte..  

Ska strax bege mig mot gymmet, men ensam. Marie som skulle följa har bangat för sjuttioelfte gången ungefär, men ska försöka tvinga henne att följa mig och kolla på soffan sen. Ensam i en lagerlokal med någon som lägger ut en annons på blocket känns lite vemodigt. Eller så är det mitt mod som sviker. Sammalika.


Idag blir det järnhäst, all in på den. Nya öronpluggar och en glass (observera, halvliters) senare, dags att återinta positionen.


En fundering, får man snygg häck av easytone eller äre en myt?

Iallafall, tips för ökad förbränning och 1200 in på sparkontot:

Gå snabbare, skippa jackan så måste man hålla värmen
Stå istället för sitt när du väntar på bussen
Åk inte buss, far en kvart tidigare så kan man promenera
Gå baklänges



Snövit är inte den som är den.

Jag är så dum ibland, sitter och kollar runt på hemmabiosystem, men inser fördelen att ha en tv innan.. Och en säng, men jag är iallafall erbjuden sängplats så det löser sig.
Tvbordet är det frächaste everrrr men nu har jag två breve varandra i en liten tvåa. Man får gå kringelikrokar runt dem. Vardagsmotion hehhe
Imorn ska jag stiga upp aptidigt och storstäda lägenheten, den är så äcklig att jag bara vill spy. Verkligen smutsig. Sen har jag massa Måsten. Det är oxå spännande, de få dagar jag är ledig så stressar jag halverst ihjäl mig för att hinna allt. Ska även ge gardinstången en andra chans.

Givetvis ska jag träna massvis med, men det behöver jag knappast skriva. Läs mellan raderna puckon =)
Herman (stjärnan som lyser med sin frånvaro om ni minns honom). Han är bra lat han. Godkväll

helfail på mig.

Har jobbat på drottninggatan nu två dagar i rad och det tär på krafterna, att vara så hyperextremttrevlig i kassan 8timmar i sträck är ingen barnlek. Livia på jobbet (som förövrigt är en hysteriskt rolig prick) tyckte jag skulle gå hem för att jag är sjuuukast men jag är lite snål, äpplet faller inte långt från trädet.
Tryckte två ipren efter jobbet och gick till gymmet. Redan där ser ni fel numero ett

Sedan fel två, "mitt" skåp var upptaget (jag är josephine tvångstankar andersson)
fel tre, alla crosstrainers var upptagna. Ställde mig på ett löpband (fel fyra mina benhinnor) och upptäckte fel fem, pluppen på mitt headset var död och försvunnen. Sprang och letade efter den vid mitt skåp, tillbakblick till fel två, jag fick inte upp låset och kom på att ja hade mina saker på andra sidan rummet. Hittade den inte. 
Promenerade en kvart sisådär och helvedte vad tråkigt det är utan bra musik. Fel 6 råkade jag missa stopknappen så stannade inte exakt, utan på 15.01 vilket betyder att jag kommer att hälsa på i helvetet under natten.  
Fel 7 har jag inget med att göra men det stank sursvett i hela kondisdelen, ingen höjdare direkt.
Aja sen så tänkte jag göra lite bröst och vi vet ju alla att det är tanken som räknas och tur är väl det när varenda jäkla hantel är upptagen. Oharre va ja hatar att träna eftermiddagar!
Gjorde ca100 situps (vem försöker jag lura, jag gjorde prick hundra, räknade varenda en), gick mot solariet men kom fram till att jag tycker det är obehagligt så köpte en fetjävla godispåse till middag och nu kurerar jag mig tillsammans med den. Fel åtta jag gillar ju inte ens godis. Detta är sista gången jag äter godis, antecknat.
Fel 9, jag är fortfarande blekfet och har inte åtgärdat något av problemen idag. Älskar det ordet, alla förstår precis hur man ser ut då man är blekfet.


Sen går det lite framåt med möbelfrågan, jag har införskaffat ett soffbord och en tavla.
Men det är väl inge fel med att sova på bordet?
Nu när jag hänger så mycket på blocket kan jag bara konstatera, FYFAN va fult de allra flesta verkar ha hemma.  Måste vara samma människor som köper en bajsrosa manchesterkjol, jag ryser varje gång jag rör den för att den är så fruktansvärt ful.

Nu ska jag åter igen hänga med mr Ångest och leta på blocket efter en säng. Härligt härligt


risifruttiis

Jag är förkyld nu till råga på allt men fortfarande en morgonpromme och en och en kvart timmes yoga är lika med dagens dos. Och krigat på Esprit inte att förkasta. Sen så underskattade jag min mage och tog alldels för liten matlåda och nu ikväll så har jag varit hungrigast i hela världen så serverade mig själv risgrynsgröt med vaniljsocker och mammas hallonsylt. 

Jag känner mig alldels snurrig. Guhnight.
Och om någon har en säng över så övertar jag gärna den, alternativt delar den med du som har den över.

 

Saknar (hjärta)


Edit-nu fick ja ont i magen oxå. undra va de stod för datum på gröten..

Eves extrafinger


Just stand there and watch me burn, i like the way it hurts.

Fan va kul det är när Herman bloggar. Ärligt tycker jag våran blogg är grym men det är inte samma sak när det bara är jag som skriver. Så cred till Hermaine=)


Här har ni dagens (och kommande veckans) mat. Pallar inte göra någonting dagarna jag jobbar så lagar massor i förväg. grymt jao 



Det är pasta med lax, spenat, fetaost, paprika, rödlök, vitlök och persilja. Svåååårt?!



Visst är det själva fan att mina benhinnor ska ställa sig på tvären nu. Kommer stå på crosstrainern hela vintern så tycker jag förtjänar att kunna springa ordentligt september ut. VEM VILL MIG MASSA ONT?

Jonas Gardell.

För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du vill vara.
Förlåt dig själv.




Ju mer jag tänker på det jag just läste, desto smartare låter det. Jonas Gardell genialiskt


Nakna Kocken

Idag har jag gjort något djävulskt storkok så ni anar inte. jag har t.o.m. tagit kort på kalaset, men när jag såg bilden valde jag att inte lägga upp den för det såg ut som om någon hade spytt i grytan.
Däremot kan jag lägga upp receptet på mitt geniala recept! :)

1kg kyckling
En lök
Arla färdiga karibiska soppa ( i med allt för f..)
Ris

stek kycklingen och hacka löken, i med soppan och gör något vettigt medans allt kokar en stund.
Ös i riset och ät.


För övrigt så har min sambo ( som flyttade till uppsala) valt att flytta tillbaka till halmstad om han får börja här igen, så jag hoppas ikväll med hela mitt hjärta att det löser sig. Det borde ni med göra!
Annars står jag själv på en 3a med en hyra som kostar för mycket kronor.


Snap!

Pappa ringer och är halvarg för han tror att jag varit elak, men far min borde veta bättre jag är en vänlig själ. Jag ska bli ensamstående. BAM oxå ser jag tusenlapparna flyga. Jag vill ha en soffa, soffbord, tvbänk och hästenssäng och detta är det ansolut mest nödvändiga sakerna.
Nu försöker jag komma till underfund hur jag ska få ihop livet.
Jag vill ju ha allt på direkten. Typ som att man vill ha resultat direkt man tränar (jag brukar faktiskt känna mig lite smalare bara av att veta att jag är påväg till gymet)

Blev lite upprymd över nyheten som kom som en smärre chock. Har fortfarande inte tagit mig i duschen efter morgonens träning. Har funderat om jag vill vara "en i mängden med en vit soffa" eller ska gå wild and crazy och köra på en röd. Den vita är oxå med divan fast fluffigare kuddar.


Nu duschen sen promenad och lämna tillbaks det andra paret tusenkronersdojjor denna månad. Inser att en soffa är viktigare än skor just nu.
Men inte viktigare än båda paren.


dö jävla size 0 hysteri!

vad gör man på en helg om man är helt ledig, men inte får dricka alkohol, äta glass eller shoppa? Man tränar, men resten av tiden då?

Skulle tänkt på konsekvensen mer än kicken, idiot.

Idag är en sån dag jag egentlgien borde stannat i sängen, fast det är ganska kul att hata och ännu mer kul att tycka synd om sig själv så just därför steg jag upp. Och idag har det varit stackars mig kan jag lova. Har ont i rumpan, låren, ryggen och armarna av lämmenhet, sen i handen av blåsor och sen så fick jag ett plåster i armväcket hehe..
Jag har blivit blodgivare idag, sjukt nöjd för det är verkligen en sån sak jag tänkt bli länge men inte kommit mig för. Organdonator är nästa grej.
Verkligen allt har gått åt pipan och jag har tappat min stackars mobil i marken fyra gånger räknade jag till. Tur jag jobbar med kläder och inte mat numer, minns en av mina andra (de finns en heeel del) klumpiga dagar då jag tappade tre kebaber i marken, efter varandra. Då vart lars arg kan jag lova! Eller tappar ipodlurarna i toan kan man oxå lyckas med. Jag har nog gjort det mesta nu när jag tänker efter..
Som pricken över iet så trillade gardinstången precis ner. Och gardinerna som jag monterade imorse, och fönserlampan som sattes upp i helgen.


Nu släcker jag för kvällen, hoppas på mer lycka imorn!

mina gigantiska feta som fladdrar i medvind.

Dagens järnhäst:
Jag står sedvanligt på den längst ut till höger, bakom mig står lika sedvanligt en tjej som är det smalaste man kan hitta. Sjukt sjukligt smal. Jag ser ut som en fet flodhäst brevid. Till vänster om mig krigar en tjej som ser ut som om hennes mål i livet är "svenska hollywoodfruar", jäävligt deffad, gigantiska silikonbröst och läppar. Hon har typ fyra gånger större bröst än mig och behöver ändå ingen sporttopp. Sen har hon världens urringning oxå.
Det är som vi tre, järnjänget, powerpuffpinglorna. Vi behöver inte stämma tid, utan lyckas för jämnan tajma in varandra där.
Nu kanske ni tror att jag går därifrån med svansen mellan benen för att jag är både fet och töntig i jämförelse men varenda gång ja hoppar av järnhästen (när de är vi tre så får man faktiskt ge sig, då behöver man inte tävla) så nickar jag mot dom, tänker "See ya, dont wanna be ya!!


Man ska visa sig från sin allra bästa sida, därför går jag oftast med rumpan framåt.




Inga tröstande ord här inte
"Jag har läst din blogg, vadå sexton-ett när fasen tog du någonting?"
Så tydligen gills inte min vinst mot ryssarna. Men igår ser jag det som att jag vann. Det gick inte alls bra, väldigt dåligt om jag ska vara ärlig, men jag slapp iallafall bakersta parkett som innebär att stirra in i min häck (typ som en vägg) i tjugofem chins. YEEES!

Imorse var jag uppe nollsexnollnoll för löptur, pappa beordrade mig att lägga mig igen för tydligen kan man bli kroniskt lämmen och det vill jag verkligen inte riskera. Fast det var det andra argumentet, det första var "du är knäpp, sov en timme till". Vem lyssnar på sånt blaha?
Kaffekopp numero två på ingång, hejssdå!

RSS 2.0