Morgonstund har guld i mun

Jag lyckades ta mig upp klockan 7 för att bege mig mot city och möta upp marcus.
Moa ramlade in några minuter efter. Tanken var att köra som förra gången d.v.s. intensiv benträning, men det orkar man inte på morgonen.



Renskav
- Låter kanske inte så gott, men det är det. Första gången jag smakade detta var faktiskt på Roskildefestivalen förra året.
Såg på paketet att det är väldigt magert och relativt mycket protein i. Så i med lite peppar, salt och någon kryddad grädde från arla t.e.x. viltpanna eller svamp så är det klart på 15min.

H

Vid regn kommer sedvanligt ett inlägg.

Nu sista dagarna innan löning vet jag inte vad jag levt av. Delade en sallad på två dagar bara för att ja inte hade råd med mat i två dagar (pappa bjöd på sallad). Mitt kylskåp var lika tomt på mat som mitt kort på pengar, dålig kombo.
Idag small det jäklar, storhandlade. Fruktskålen är full igen, jag har honung till teet. Jag har mat. Just nu sitter jag och äter Kelda-soppa. Ni som inte testat, do it! Min favvo är mild tomatsoppa, skitgod att ba värma med lite peppar o basilika. Sen är dom nyttiga oxå.


Mamma, det är något fel på mig? Min kropp har inget GO i sig, ja har ingen energi och börjar darra vid minsta ansträngning. Whats up me de?
Jag var på vårdcentralen igår och mamma, du hade rätt, tur du förberedde mig. Jag fick mediciner utskrivna men vettefaan om ja ska våga mig på dessa. Iallafall så somnade jag i soffan 2,5h igår istället för att träna, idag gjorde jag ett tappert försök men pulsen drog upp till 140%direkt och tog 10min att lugna, så jag insåg att ja kanske borde ta det lugnt. Men jag har inte tiiiiiid med att ta det lugnt ju. Här blir inga mil gjorda så att säga.


Varma dagar

De senaste dagarna har det varit mycket att göra, så jag har inte riktigt hunnit att uppdatera.
Men nu på kvällskvisten ska jag göra ett försökt

Idag försökte jag göra en nyttig äppelpaj, vilket gick lite sisådär
Det jag gjorde var att koka fibergröt, blandade med hackade äpplen, russin och en vanlijsmet av kvarg(kesella), vaniljaro och äggvita samt kanel. smaken blev helt ok, men det var inte direkt något att hänga i granen om man säger så.



Men såhär gott kan man faktiskt äta. Lammkorv från ica med en massa protein och hyffsat lite kalorier, grillbit och världens nyttigaste sås. Korven hette lite suspekt Wurstmaster, men innehållet var desto bättre.
Såsen har jag nämt tidigare tror jag. Men en gång för mycket skadar inte
Blanda kvarg, cayennepeppar, vitlök och lite mjölk till en gräddliknande konsistens och krydda efter smak. Nyttigare kan det inte bli.


Kollegorna trivdes de med i den underbara kvällsolen.



Lördagskvällen blev faktiskt över förväntan, tänkte vara duktig, men polarna hade planerat annat så det var bara att slänga sig på bussen ut till ett väldigt trevligt uteställe. Kommer dock inte ihåg namnet.
Visst ser det härligt ut?

H

makkerilll

Förlåt att det står så still, jag sitter och äter mackor med makrill.
Jag jobbar och står på, finns inte mkt tid att blogga eller så.
Träningen lider men nu går det trots allt mot ljusare tider.
Snart är de dax för lön och att den är hög har jag önskat i en bön.
Imorgon ska jag gå och kolla upp min mage, sen förhoppningsvis äta glass i kungsan (en hage)
Det där om glassen var båg, det var något av mina drömmars upptåg.
Jag är iallafall sjukt trötter efter dagarna som varit, fötterna känns som dom blivit anfallna av kokosnötter.
Men vänta nu, sa jag att jag tränat med niklas på sats idag? Nä, jag är minsann inte alls så lat som jag ger sken av jag.
Värmde upp genom att springa, förbi hermans gym och på doms dörr plinga.
Men herman den svikaren jobbade på regeringsgatan, jag vände om och skyllde på satan.
Tjaa allt som fanns på hjärtat ikväll var detta, imorgon hoppas jag på samma sol och hetta.
Är ju ledig som sagt. Huvudet mot kudden nu lagt.
Hejdå sug min tå.


Veckans bravader

Jag har vait lite dålig på att hålla er uppdaterade de senaste dagarna, men det har varit mycket att göra.
Barnvakt, Jobb och träning, vänner och ja...tiden räcker helt enkelt inte till!





Först och främst så måste jag väl slänga ett par ord om vädret. det är helt underbart. såhär soligt kan det vara när man är ute och går en kväll. Det är bara att njuta helt enkelt.

Barnvakt har jag hunnit med och vara med. så ett tips på bra mellanmål till barn ska jag allt ge.

Digestivekex
Youghurt
Bananmilkshake  - En banan
två stora skedar glass
1,5dl mjölk
vaniljsocker

Detta går hem klockrent. Tror det är för att ordet glass är med i bilden. Men den är helt ok och är svalkande i denna sol.




H


Sjukling.

Jag har som nämnt varit sjuk. Forfarande inte riktigt bra men var tvungen dra med min far på en löprunda. Jag ägde.

Jossejosse

Mina löpardojjs som ja köpte i slutet på januari började knorka, inte alls okej. Så gick till stadium idag och frågade vad man kunde göra åt saken, visade sig att det var dämpningen som börjat läka luft. La mellan 200pix och fick ett par sprillans men en bättre modell. Tyvärr måste jag nästan säga, mina var så jäkla sköna fast vad kan man göra, dom hade utgått ur sortimentet. Skulle ta en runda såhär på eftermiddagen (ja hade bara tshirt och halvkorta tights:sommaaaar) men tänkte inte på att de va rätt nära efter jag ätit min middag. Resultat? Jag fick räkmacka-smak i munnen och en jävla massa mjälthugg.
Men en powerwalk är ju inte dåligt de heller!
Får återkomma hur dom nya skorna funkar.
Hej så länge

Habe keine hunger.

Alltså jag förstår inte.Min kropp har ingen energi och jag har haft helt galet ont i magen i tre dagar nu. Ingen träning idag eller igår. Det är inte för att jag inte vill kan ja tala om, vädret är ju fantastiskt!
Iallafall har jag pressat i mig en macka och lite stekta champinjoner såhär på eftermiddan. Och hällt i mig kaffe, ja förstår verkligen inte. Måste hitta gnistan nånstans. Ska typ promenera o köpa mellen, testa sockershockmetoden. Nää skojja ba.
Hur tusan laddar man om batterierna? Jag ska snart vara redo och snygg inför kvällen men har fortfarande inte ens tagit mej till duschen. SER LOVANDE UT VA?

Nu ska ja hämta mer kaffe hejdåååå


Pizza

Japp det är sant. Det går att äta om man gör rätt!
En mycket god vän till mig har tagit fram ett recept på en pizzadeg som kommer få hela träningsvärlden att välfärda till våran blogg. Håll Utkik!


Händelserikt:

Såhär var det. Jag drog på mig ett par jeanslegging och speglade baken. Såg inte så mkt (kan bero på storleken på spegeln, eller rumpan) så tog fram kameran och fotade. Ångrade mig snabbt när jag såg korten. Kom på att ja skulle dra på ett par stövlar och here we go. Rumpan missade jag dock helt men stövlarna är snygga och dom har du nog inte settt mamma mu? Bronx är märket på dom iallafall.

 

Sommarvärme

Axlar/triceps

Jossan var med och tränade som bara den hon med. liten men stark! Är faktiskt så jag blir lite smått överraskad av hur mycket hon orkar med.
Är alltid bättre att vara två stycken också och hjälpa till på den där sista repetitionen som ger allra bäst.
Nu har jag börjat äta dubbla portioner gröt på morgonen med, dels för att få i mig lite mera kolhydrater så jag orkar hela dagen ut och dels för att jag blir så fruktansvärt hungrig på dagen!
Gulaschsoppa till lunch idag. Nödlösning eftersom att det jag behövde var slut i kylen. Så till middag blev det 4 ihoprörda ägg med lök, lite keso och bacon. underbart!

Dips är absoluta favoritövning. Så med 40kg extra blev det faktiskt 15st på första setet. Skulle tagit lite till för att komma ner lite i reps och inte slösa på energin. Tänk bara på att försöka få kroppen så lodrätt ner som möjligt och armbågarna rakt bakåt för bästa effekt.


Jossan var minst lika glad som jag när vi gav oss ner mot kungsträdgården. Helt underbart såhär års när alla träden där är helt rosa. Där satt vi och jag drack vatten medans alla andra åt glass. Att 2timmars sittande kan vara så härligt?

H

Aktivist javisst.

Såg att herman har mätt kroppsfett, grattis, jag tänker inte haka på. Han ser det som en morot, jag skulle bli tvingad leva på morötter. Kul liv.
Att springa imorse gick åt helvete, det blev typ promenadtempo fast rumpan dallrade lite mer så man såg att ja joggade. Men enda sättet att bli mindre lämmen är att röra på sig.
Efter frullen skulle jag mot stan och träna me hermain. En skolklass skrattade åt mig när jag gick nerför trappan mot tunnelbanan (som jag brukar studsa jämfota uppför när jag löper på riktigt).
Men vi tränade, de va niiiiice. Sen kaffe i kungsan.
Jag äter faktiskt ibland, som nu tillexempel. Kokade bulgur, givetvis alldeles för mkt, ner med en burk tonfisk och massa gröna ärtor sen lyxmiddag i två dagar. Wohoooo.
Laddade in mobilbilder i datorn. Här ska ni få se:
Så här ser jag ut när jag rakar benen innan gymmet:
Så här ser jag ut när jag fuskat med deffningen (glass vadannars):
Så här ser jag ut när jag ska på stan och ba chilla:
Så här ser min mat ut just nu. Slängde ner lite keso:

Lycka till på mej =)


JAG ÄR SÅ JÄVLA LÄMMEN,

NU FAR JAG UT OCH SPRINGER.


Stand up and be strong

En grym låt som spelades under träningspasset idag. Och på tisdagar är det alltid bröst och mage som gäller. kanske något klurig kombination, men det har blivit en tradition för mig och en kollega till, så vi kör på det.

Annars har dagen varit väldigt händelserik. Fotografering inför den nya hemsidan för gymmet och resten av gymmen för hela Europa. Bilderna kommer synas under sommaren/hösten kan jag tänka mig.

 

Sedan var det dags att mäta fettprocenten! DDet var bara att slappna av låta grejerna och en kollega sköta resten så var det klart!

Jag landade på 8% vilket jag är väldigt nöjd med. nu är det inte långt kvar till superform. Och det kändes skönt att få en sådan "morot". det behöver man ibland.

I matväg så blev det en himla massa pannbiffar idag fullproppade med fetaost och tomat. måste säga att det är väldigt mättande. särskilt fetaosten.

 

 

H


Bakkk in business

Godkwell bloggen!
Sitter och käkar rostade mandlar nu, är väl en variant av middag det med antar jag.
Idag började jag dagen med en walk, sen har jag gymmat med pt. Värmde upp själv innan med 25min järnhäst. Sen så vare dags.
Enbart för att jag värmt upp och redan va svettig o jävlig skulle vi köra kondistest och vatusan, ja tog 2km på 10.08
Jag som skulle ha under 10 men det är svårt att springa in tid när man inser att det gått för sakta.

Sen efter det så visade det sig att oscar (tänka sig, han hade ett namn) har en förkärlek till kettlebells (som tyvärr inte jag är lika kär i). En förtio min med dom sisådär och min rumpa kommer må så jävla dåligt imorn.
Nu ska jag sova på saken. Imorn äre löpmorgon. Sen ska jag och herman träna. Sen ska jag träna på sats på kvällen. Tänkte hinna med lite umgänge oxå men den som lever får se helt enkelt ! Aaadios biatches.

Tung Helg

Yogan som jag ställt in mig på i lördags morse blev aldrig av eftersom att jag försov mig. Kanske lika bra det, med tanke på att jag redan tränat hårt hela veckan. Visserligen är inte yoga det jobbigaste kanske men ändå.

Ja jag var på fest i igårkväll med och då är det väldigt svårt att äta rätt. särskilt en bit in på småtimmarna.
Lyckades få i mig både godis, halv påse ostbågar, hamburgare och lorv under en hel kväll. Snacka om att det blir hårdträning på måndag.

Så till er som känner er lite hängiga i huvudet idag så är McDonalds mat bra. varför? Innehåller mycket socker, salt och fett. det ska tydligen hjälpa. så testa!7
Får bli en äggröra för något mer avancerat orkar man inte med en sådan här dag.
Ingredienser
200 gram minimjölk (2 dl)
200 gram äggvita (6 st)
20 gram ägggula (2 st)
20 gram fiberberikade havregryn
1 skvätt olivolja att steka i

halvbanan.

Imorse pep min väckare ruggigt tidigt enbart för att jag skulle ha tid att fara ut och springa. Kroppen ville bara strejka, jag har nåjävla ont i mina ben fotfarande. Aldrig mer tre tunga benpass på två dagar. Iallafall så kanske jag skulle behövt vila egentligen, men jag bestämmde redan igårkväll att jag skulle springa. Och gångerna kroppen tjurar måste man visa vem som bestämmer, den eller hjärnan. Detta är då farligt. Låter man kroppen bestämma så är det lätt hänt att det är likadant nästa gång, och nästa. Så jag tog en tur imorse ändå, typ halva standardrundan.

Jag kan inte säga att det var skönt. Det var fruktansvärt. Men nu är det skönt, och nu är jag nöjd. 

Fikar frukost för tillfället, A-fil med kiwi, banan och massa flingor o frön är på menyn.
Ska tagga till jobbet strax. Aaaadios


Målsättning

Utan mål i livet kommer man ingen vart. Jag har ställt in siktet på den 5 september då tjejmilen går av stapeln. Är någon taggad på springa med mej?

Josses supergoda bönsallad::::

Här är mitt superrecept

1 burk stora vita bönor och en burk kidneybönor
1 burk majs (utan socker och salt)
1 ask plommontomater
2 paprikor
1 knippe rädisor
Ärtskidor
Rödlök
Morötter (riv i rävgärn på kortsidan så blir dom NICE!!)
Riven ingefära
1 vitlöksklyfta
Olivolja och äppelcidervinäger.
Salt o peppar
Och ruccola. Givetvis.

SÅ här ska resultatet se ut:



Det som ser ut som bajskorvar är i själva verket biffar. Riktigt goda! Bara mina skills som svek mej, tänkte fel. Jag tänkte att ifall man höjde värmen så skulle dom bli klara snabbare men så är givetvis inte fallet.

Biffarna är enkla. Låt 0.5dl havregryn stå i mjölk över natten. Mosa ihop med 250g köttfärs och 1 ägg (jag tog bara vitan). Salt och peppar. Sen plattade jag ut dom i handen, la i finhackade oliver och fetaost, rullade ihop och stekte. Voila, skitlätt!


Det bränner

För det första måste jag säga att Jossa vann inte, jag gav upp. Alltså räknas det inte.
Men nu har vi ändå genomfört ett träningspass! För min del blev det framsida och baksida lår, mage samt triceps.
Ben är bra att köra om man vill bränna mera. större muskler tar mer energi.



Kameran jag tänkt använda ligger hemma, så det får bli mobilen sålänge. därav världens sämsta resultat.
Jossa kan hon med iallafall!


Väldigt jobbigt. men tar bra! Jossa försökte med. Hennes kommentar när det inte gick:
"jag är glad iallfall!"


Så liten å klen;)

Men kul var det trots allt!
Hon har en bit kvar den där tjejen innan hon är i samma form som jag är, för nu börjar jag nå toppen!
Nej då.Hon är duktig!
Bevis kommer snart

H

KVÄLLFIKA



Äntligen sätter jag punkt för dagen. Anar att jag kommer vakna imorn och vilja dö igen. Sååå mkt träningsvärk.

Trice

Igår prövade jag på ett nytt pass, Sats Core Plus. Förväntade mig något som skulle SLAKTA magen, bokstavligt talat.
Jag hade fel.
Jag blev negativt övveraskad för jag var ruskigt taggad på tvättbräda, men passet i sig var jäkligt bra. Bara inte vad jag ville. Iallafall så stod man på en corebräda (typ som en stepbräda men den går vicka åt alla håll) och gjorde massa övningar. Kan säga att jag är sinnessjukt lämmen i rumpan idag.
Så idag hade jag egentligen löpmorgon men kände att låren skulle explodera. Så jag vandrade istället, en fin solskenspromme i lagomt tempo. Lätt den långsammaste powerwalken jag gjort iallafall. Skönt!
Hem och fikade fil, ett ägg och kaffe.
Mötte upp Herman för att träna. Det var nice, har konstaterat att han är betydligt starkare, jag är betydligt uthålligare. Om man kan kalla det så. Jag vann för andra gången i "statiskhållning".

Nu sitter jag och äter biffar med fetaost och oliver tillsammans med en bönsallad. Hur gott som helst, jag är en gud på laga mat ! ;) Recept kommer (när jag orkar).
Bilder från dagen har hermaini
Hejs.


Psyllium

Testade ett recept på sylt jag hittade. Finns något som heter psylliumfrö, de jag köpte verkade vara rätt söta.
Det man gör är att man blandar dom med funlight, rätt mycket frö, sen lite vatten och låter det stå en stund.
fröna sväller upp och blir lite som en gelé liknande massa. Använd inte strawberry-funlight. smakade inte så mycket.
Men det funkar iallafall. try it. Finns på  i en vanlig mataffär för 30spänn och räcker hur länge som helst.

H

Disco disco

Tisdag betyder discopass! Alltså bröst och mage.
Bröst: uppvärming, 3 set - 8-12 reps med hantlar. Blev högreps p.g.a att vikterna inte räcker till(!) Borde känna mig lite stolt på mina 72kg. Har börjat köra det mer och mer så att man får in balansen igen.
nästa - 3set flies. en isolerande övning som jag tycker är bra om man vill få "mellanrum" mellan musklerna om ni förstår vad jag menar.
Sist men inte minst, 3 set flies i cablecross, fast drar nerifrån och upp. Bröstmusklernas fibrer är vinklade snett neråt. detta har därför sin fokus på övre delen av muskeln.

Mage därefter. Blev tre superset sedan vanliga situps. Rekommenderar den alltid till folk som vill ha grym träningsvärk. Börja med att köra ett set i vanlig magmaskin, direkt därefter lägger man sig på pilatesboll. När man är trött i mittpartiet av magen så kommer balansen att sättas mera på prov. se till att ligga så att bollen är mitt på ryggen och ha 90grader i knävecket. sen är det bara att nöta på.



Taco, Keso-lasagne

500g mager köttfärs(10%)
3dl minimjölk
1 st Tacokryddmix
500g keso
ca 1dl tomatpure
1 gul lök
250g pastaplattor.

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt mjölk och
tomatpuren. Krydda med Tacomixen! Låt puttra i ca 5 min. det ska
vara en sås och det kanske behövs spädas med lite
vatten. Rör ner keson och varva i en ungsfast form. In
i ugnen tills plattorna har mjuknat och det blivit en
fin yta. ca 30-40 min. (jag delar denna sats på 4
måltider)
Om man vill så gör man som kollegan alex och öser på med fetaost också, blir såklart mer kalorier, men man ska väl leva gott också även när man tränar till beachen?
Det ger ungefär detta per måltid = 51 protein 57 kolhydrat 16 fett


Valborg volym 2.0 (betyder en version bättre än hermans)

På tal om valborg så kan jag berätta att jag fick min beskärda del alkohol och lite mer så de räcker ett tag framöver. Jag hoppade av tunnelbanan på fel ställe, gick hem, fyllde tydligen på mobilen, gjorde tydligen varma mackor med kaviar räkost och ost innan ja slutligen sminkade mig innan jag la mig för att sova. Sminket ansåg jag ruggigt smart eftersom jag skulle upp och jobba på bara någon timme senare, effektivisera tiden nivet.

Jag är så jävla glad att jag inte har något minne av hur dom mackorna smakade
!

Nu tre kiwisar senare så äre läggdags.
Här skulle de egentligen varit en träningsbild men eftersom dom inte existerar än så får ni en bild där jag imiterar en tupp. En riktig chicken alltså!


Valborg

Lördag: Fredagskvällen blev väldigt lugn för mig, valborg är de oerfarnas helg som en kund sa till mig. Nästa helg blir dock inte lika lugn, då har jag tänkt ta en riktigt fetislördag.



Eftersom att det blev lugnt i fredags passade jag på att träna med min vapendragare Gustav. Han gör just nu lumpen som luftburen jägare, så man behöver inte vara rädd för att träningen blir hård. Han är van.
Lågreps blev det så vi inte tar slut på alla energi, onödigt när man går på underskott i energi.
Det blev bara discomuskler. Triceps och biceps.


MAT!




Ser inte speciellt nyttigt ut, men faktum är att det faktiskt bara innehåller 600kcal sammanlagt. Lagom sådär mitt på dagen tycker jag
Det som verkar vara minst nyttigt ( syftar på vitlökssåsen) är faktiskt nyttigast enligt mig
Innehåller endast kvarg, vitlök, caynennpeppar och lite lime. smakar bättre än vanlig tycker jag och väldigt proteinrik tack vare kvargen. finns på Lidl för 11kr / paket. 500gram i varje, vilket är jäkligt billigt.
Resten är bacon, kassler,tomat, stekt ägg med en extra äggvita, fetaost, sallad och keso.
Tackar Gustav som kockade.

Här var det meningen att vi skulle lägga upp lite träningsbilder som Jossan tidigare sa, men våra jobb lyckas sätta käppar i hjulen för oss. Men vi ska försöka lägga upp något i veckan!

Övrigt: Blev lite smått förvånad när en kund utmanade mig idag. Jag gav honom en liten peak när han körde bänkpress. Så det slutade med att han frågar mig om jag klarar av det. Jadå, utan problem.
Kund: Hur många gör du?
Jag: Njae vet inte, 20 kanske
Kund: haha! aldrig, på det här?
Jag: jadå jag tror det iaf
Kund: det måste jag se då.
Så där la jag mig med 80kg och gjorde 20 reps. Man behöver inte vara stor för att vara stark!

H











Oliver:)

Imorse var jag sedvanligt uppe innan 8 för att jogga. Helgen blev en vilohelg, mina benhinner håller på kolavippa. Iallafall denna morgon gick de så jääkla bra att springa, ja va så taggad och ledsen och förbannad (ja vi kan säga förstörd) över livet, så joggningen, ja flög fram och lova att ja bättrade mitt pers me minuter! Benen bara pumpade i uppförsbackarna. Grymt skönt!
Sen så hade jag och herman tänkt träna idag och lägga upp lite träningspics men ja blev akutinkallad till jobbet. Så de blev inget av.
Nu har jag precis avnjutit en omelett med tomat, getost, soltorkade tomater, oliver och basilika. Låter som en helskumm kombo men den va riktigt god faktiskt.
Ska koka en kopp te nu, pussheeeeej

RSS 2.0